Po přečtení tohoto článku si vepřové maso NIKDY ZNOVU nedáte!







Kdo by si občas rád nepochutnal na chutném steaku z prasete, že? Patří k jedněm z nejčastěji kupovaných potravin a existuje pěkná řádka metod, jak ho zpracovat, receptů a variant, s čím vším se dá jíst. Mnozí ho dokonce upřednostňují před kuřecím, avšak najdou se proti němu i výhrady. Například co se týče vepřových řízků, tak leckomu pak přijdou příliš tuhé. Je tedy lepší kupovat bílé nebi vepřové maso?

To je jedna z otázek, kterou si láme hlavu řada dietologů. S příchodem 21. století se všude začal objevovat trend vegetariánství a veganství, což prodeji masa příliš nepomohlo. Kvůli několika výzkumům se totiž prokázalo zvýšení rizika u kardiovaskulárních onemocnění u lidí, co maso konzumují příliš často. I kdyby tento fakt nebyl pro mnohé tak validní, protože ne všichni na masu natolik ujíždějí, aby ho jedli neustále, stále tu je otázka kvality. U mnoho chovů skotu a drůbeže je totiž problém u stravování a podmínek, ve kterých musí zvířata žít.

Problémy spojené se špatným zacházením se zvířat

Pokud jste s tím ještě nebyli seznámeni, světem se šíří revolta proti klecovým chovům. Tisíce slepic nahuštěných v malých prostorách mají neskutečně špatnou hygienu a hynou ve velkém. Co je však otřesné, je fakt, že mrtvoly jsou tam ponechávány a ostatní drůbež se pak pohybuje ve výkalech a hnijících tělech. Pokud také s tímto nelidským zacházením nesouhlasíte, kupujte si vajíčka pouze od slepic z volného výběhu či halového chovu. Jak to poznáte? Na krabičce najdete číslo od jedné do tří. Číslo tři znamená, že slepice, které vajíčka vyprodukovaly, byly chovány v klecích. Jasné znamení pro vás, abyste šáhnuli o regál vedle, kde najdete značně kvalitnější zboží.

Jak to je s kvalitou vepřového masa? Pokud vás to zajímá, mrkněte se do galerie!

 

 

 

 

Komentářů

komentáře