
Využití mletého masa v kuchyni je skutečně mnoho, a není proto divu, že je oblíbené po celém světě. Důležité je však, jaké mleté maso si vyberete, a proto byste měli dbát na několik důležitých faktorů, abyste si vybrali tu nejlepší možnost.
První věcí, na kterou byste se měli zaměřit, je označení na obalu. Pokud zde naleznete nápis „výrobek ze syrového masa“, měli byste být obezřetní. Toto označení totiž značí, že maso není čisté, a výrobce do něj přidal mnoho dalších přísad. Mnohé z těchto přísad nemusí být pro zdraví příliš prospěšné, a proto je vhodné se takovému mletému masu vyhnout.
Takové maso je často značně zpracované a obsahuje množství dalších látek, které jsou uvedeny na zadní straně obalu. Často jde o dlouhý výčet ingrediencí, které mohou zahrnovat koření, příchutě, stabilizátory, éčka a další chemické látky. Takovéto maso není tou nejvhodnější volbou pro zdravou stravu, a proto je lepší ho vynechat.
Pokud hledáte kvalitní mleté maso, doporučuje se vyhledat prodejní pulty, kde můžete najít čerstvě mleté maso. Zde máte možnost vybrat si konkrétní druh masa a máte jistotu, co se do mletého masa dostane. Nakupování čerstvého mletého masa je nejlepší volbou a zaslouží si více pozornosti. V podstatě jde o to samé, jako byste si maso namleli sami doma.
Mnoho lidí sice volí mleté maso v balíčku, ale to nemusí být vždy nejvhodnější volba. Pokud však z nějakého důvodu na této variantě trváte, vždy pečlivě zkoumejte zadní stranu balení. Přečtěte si složení a zaměřte se na uvedené ingredience. Pokud zjistíte, že názvy neznáte ani nedokážete vyslovit, mohlo by to být varovným signálem a možná byste měli přehodnotit své rozhodnutí a raději volit čerstvé mleté maso.