Kdo by si tohle dal? Mnohým z nás se při vyslovení makovník nebo ořechovník začnou sbíhat sliny. Většina z nás si ho, ale jen koupí v obchodě. My vám na tyto dvě pochoutky nabízíme jedinečný recept od Richarda Súčanského ze Slovenska. Přejeme Vám dobrou chuť. Věříme, že udělat tento recept zvládne každý.
Co budete potřebovat?
Těsto:
- 600 g polohrubé mouky
- 60 g moučkového cukru
- 2 ks žloutky
- 50 g kvasnic
- 2 dcl mléko
- 250 g máslo
Maková nádivka:
- 300 g máku
- rozinky
- 1 dcl rumu
- citrónová kůra
- 300g krystalového cukru
- 1,5 dcl vody
Z cukru a vody uvaříme cukrový sirup (na nit).
Do máku zamícháme horký sirup a přidáme 1 dcl rumu a asi 3 proužky citronové kůry.
Ořechová nádivka:
- 300 g mletých ořechů
- pomerančová kůra
- 300 g krystalového cukru
- 1,5 dcl vody
Do ořechů zamícháme horký cukrový sirup a asi 3 proužky pomerančové kůry.
Jaký je postup?
Podívejte se na celý postup níže do naší fotogalerie. Pro další fotku pak stačí jen kliknout na šipku vedle obrázku.