Dokonalý makovník podle starého slovenského receptu.







Kdo by si tohle dal? Mnohým z nás se při vyslovení makovník nebo ořechovník začnou sbíhat sliny. Většina z nás si ho, ale jen koupí v obchodě. My vám na tyto dvě pochoutky nabízíme jedinečný recept od Richarda Súčanského ze Slovenska. Přejeme Vám dobrou chuť. Věříme, že udělat tento recept zvládne každý.

Co budete potřebovat?

Těsto:

  • 600 g polohrubé mouky
  • 60 g moučkového cukru
  • 2 ks žloutky
  • 50 g kvasnic
  • 2 dcl mléko
  • 250 g máslo

Maková nádivka:

  • 300 g máku
  • rozinky
  • 1 dcl rumu
  • citrónová kůra
  • 300g krystalového cukru
  • 1,5 dcl vody

Z cukru a vody uvaříme cukrový sirup (na nit).
Do máku zamícháme horký sirup a přidáme 1 dcl rumu a asi 3 proužky citronové kůry.

Ořechová nádivka:

  • 300 g mletých ořechů
  • pomerančová kůra
  • 300 g krystalového cukru
  • 1,5 dcl vody

Do ořechů zamícháme horký cukrový sirup a asi 3 proužky pomerančové kůry.

Jaký je postup?

Podívejte se na celý postup níže do naší fotogalerie. Pro další fotku pak stačí jen kliknout na šipku vedle obrázku.

loading…


 

 

 

 

Komentářů

komentáře