V pečivu co jíme konzumujeme čínské vlasy a oslí kopyta. Co vše našla studie?







Tak tohle jste asi nechtěli slyšet. Zní to odporně, ale je to tak. Do vek, koblih i buchet se běžně přidává bílý prášek E 920, který se vyrábí z vlasů, chlupů, nehtů a kopyt. Nejčastěji pochází z Číny. Bílý prášek nese označení E 920, šikovní prodejci ho často maskují za na první pohled sympatičtější L-cystein. Ale jinak jde stále o jedno a totéž. Používání L-cysteinu posvětila loni v listopadu EU a běžně se přidává nejen do krmiva pro dobytek ale také do pečiva pro lidi. Co dalšího tam najdete?

Nepříjemné zjištění

Pojďte se s námi na to podívat. „E 920 je součástí zlepšujících přípravků, které používáme i my při výrobě běžného pečiva,“ potvrdil společnosti Penam. „My ovšem používáme zásadně L-cystein syntetického původu,“ dodal. Pokračujte ve čtení v galerii níže.

Otevři galerii pro pokračování

 

 

 

 

Komentářů

komentáře