Kuřecí prsíčko na zeleném pepři







Kuřecí prsíčko připravené na zeleném pepři se smetanovou omáčkou bude skvělou volbou pro lehké obědy v letních horkých dnech!

Ingredience pro přípravu pokrmu

  • · 2 kuřecí prsíčka
  • · 2 lžíce naloženého zeleného pepře
  • · lžička dijonské hořčice
  • · 2 lžíce olivového oleje
  • · 1 lžička sladké chilli omáčky
  • · stroužek česneku
  • · sůl, pepř
  • · 100 ml smetany

Postup receptu

V misce smícháme sladkou chilli omáčku, olej a lžičku rozmačkaného naloženého pepře. Kuřecí prsíčka očistíme, osolíme a opepříme. Následně naložíme do marinády a necháme 30 minut odležet. Pro lepší chuť můžeme kuřecí psíčka nechat naložená v marinádě několik hodin, klidně i přes noc.

Po odležení masa rozpálíme grilovací pánev, kterou pokapeme olejem a následně prsíčka zprudka opečeme z obou stran asi 4 minuty, v závislosti na šířce masa. Smažené maso zabalíme do alobalu a necháme odležet.

Na pánvičku, kde jsme připravili maso, přidáme hořčici, pepř a smetanu. Dochutíme dle potřeby solí, pepřem a necháme spojit chutě na mírném ohni. Odleželé maso servírujeme na teplý talíř a zalijeme omáčkou. Jako přílohu můžeme použít šťouchané brambory, bramborové rosti nebo grilovanou zeleninu. Pro dietnější formu můžeme použít například rýži nebo kuskus.

Zajímavosti o kuřecím mase

Kuřecí maso je považováno za jedno z nejzdravějších a nejdietnějších mas. Skvěle se hodí pro přípravu lehkých dietních jídel. Obsah tuků je proměnlivý, tak jako u jiných druhů mas. Záleží samozřejmě na mnoha faktorech: zpracování, typu chovu, věku, pohlaví a na řezu. Větší část tuků je koncentrována v kůži, kterou lze jednoduše odstranit před tepelnou přípravou nebo až po

uvaření a tím snížit přísun tuků a cholesterolu. V ostatních částech kuřecího masa je obsah tuků výrazně nižší, než u jiných zvířat.

Komentářů

komentáře