Bez espressa není cappuccino







Přemýšlíte, jakou kávu vybrat pro přípravu vašeho cappuccina? Přečtěte si recept na tuto kávovou specialitu a pozornost věnujte i svému kávovaru.

Jak na dokonalé cappuccino

About Coffee: Káva, voda, mléko a vzduch. To jsou čtyři základní ingredience pro přípravu italského cappuccina. Ve chvíli, kdy změkčená voda projde čerstvě namletou kávou, absorbuje její rysy a promění je v elegantní espresso. Mezi tím parní tryska za pomoci horkého vzduchu napění mléko v bohatou pěnu. Kombinace šálku espressa a krémově napěněného mléka vytvoří skvělou dvojici chutí, vůní a barev cappuccina.

Bez espressa nemůže být cappuccino

Žádná kombinace kávy a mléka nemůže být považována za cappuccino, pokud nepoužijete kávovar. Klasické italské cappuccino se skládá ze 140 ml čerstvého plnotučného mléka, dokonale napěněného do jemné konzistence, a 30 ml espressa. To všechno se podává v šálku o objemu 150 – 220 ml.

Bez kávovaru není espresso

Aby vznikla bohatá chuť espressa, ze kterého se následně připraví cappuccino, je nutné mít po ruce kvalitní kávovar. Jedině čistý a pravidelně servisovaný kávovar připraví voňavý šálek espressa, který si díky jeho podmanivé vůni navždy zamilujete.

Pokud je kávovar po záruce, nechte si jej každé 1 – 2 roky zkontrolovat u našich zkušených techniků ve Zbůchu u Plzně. Servis prodlouží životnost kávovaru o dlouhé roky, zajistí mu správný chod a postará se o přípravu chutného a voňavého espressa.

Co obsahuje servis kávovarů

Servis a opravy kávovarů obsahují zdarma napojení na diagnostiku. Případné závady vám obratem i s cenou za opravu zavoláme. Záleží na vás, zda si kávovar necháte opravit, nebo vám jej pošleme v původním stavu zpět. Servis zahrnuje chemické čištění od kávové sedliny, olejů a odvápnění, výměnu těsnění, seřízení mlecího mechanismu a dávkovače kávy, výměnu těsnění a závěrečnou tlakovou zkoušku. Servis provádíme do 3 dnů.

Komentářů

komentáře